Sanayide kullanılan gaz çeşidine endüstriyel doğalgaz denmektedir. Bu doğalgaz çeşidi, sanayi içinde yer alan binalar için yapılmaktadır. Dolayısıyla endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır sorusu merak konusudur. Evler için yapılan tesisatlardan çok daha büyük bir sistem olması sebebi ile dikkat gerektirmektedir. Endüstriyel doğalgaz tesisatının üst düzeyde bir performans ortaya koyabilmesi için mutlaka bu tür sistemlerin uluslararası kalite standartlarına uygun bir şekilde hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Endüstriyel tesisatın doğalgaza dönüşümü ve kullanımı yetki belgesi alınarak gerçekleştirilmektedir. Endüstriyel doğalgaz tesisatı birçok aşamadan oluşmaktadır. Doğalgaz, kaynağından alınarak en son kullanılacağı ortama taşınır. Taşınma sırasında gerekli olan ekipmanlar, borular ve birleştirme parçaları doğalgaz tesisatının gerekliliklerindendir. Bu tesisat çeşidi, ince ayrıntılar içermektedir.

Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı

Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı Aşamaları

Endüstriyel doğalgaz tesisatı yapılması sırasında basınç kaybı ve hız gibi etkenler dikkate alınır. Detaylı bir hesaplama ile boru çapları belirlenir. Ardından tesisat ekipmanlarının belirlenmesi ile tesisat yapılmaya başlanır. Endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır sorusu için aşamalar aşağıdaki gibidir;

  • Doğalgaz tesisatına başlanmadan önce projelendirme tamamlanır.
  • Basınç değerlerinin kontrol edilmesinin ardından gaz debisi belirlenir.
  • Belirlenen projeye uygun şekilde boru hattının tasarımı oluşturulur.
  • Şartnameye göre; asansör boşluğu, kazan dairesi, havalandırmalar ve bacalar düzenlenir.
  • Projenin uzun ömürlü ve dayanıklı olması için en iyi malzemeler ile işlem yapılır.

Endüstriyel doğalgaz tesisatında boğulma ve patlama gibi durumlarda insan sağlığı zarar göreceği için aşamaların çok dikkatli yapılması gerekmektedir. Önlemlerin en iyi şekilde alınarak, mühendislerin proje planları dikkate alınmalıdır. Firmamız bu tür hizmetlerin üst düzeyde bir kalitede sunulması konusunda profesyonel çözümleri sizlerle buluşturmaktadır.

Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı

Endüstriyel Doğalgaz Tesisatında Kullanılan Ekipmanlar

Endüstriyel alanda doğalgaz tesisatı döşenmesinin öncesinde uygulanması gereken birçok işlem bulunmaktadır. Şartnameye uygun şekilde yapılan projede aşağıdaki ekipmanlar kullanılmaktadır;

  • Basıncı düşürmek için ekipmanlar
  • Ölçüm istasyonuna uygun ekipmanlar
  • İzolasyon için bağlantı donanımları
  • Gaz basınç regülatörü
  • Emniyet tahliye vanası ve hattı

Endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır sorusuna cevap olarak;  mutlaka doğru bir proje, doğru ekipmanlar ve mühendisler ile yapılmalıdır cevabı verilebilir. Şayet siz de tam anlamıyla uluslararası kalite standartlarına uygun bir şekilde bir hizmet almayı isterseniz, firmamız en mantıklı seçenek olarak karşınıza çıkacaktır. Böylece Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı Nasıl Yapılmalıdır sorusuna da kapsamlı bir şekilde yanıt vermiş olduk.

Endüstriyel Doğalgaz Tesisatında Dikkat Edilecekler

Endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır? Doğalgaz endüstriyel alanda etkili bir düzeyde kullanılmaktadır.  Bu durumun oluşmasında pek çok farklı kriter etkili olmaktadır. Doğal gazın endüstriyel alanlar için mükemmel bir seçim olmasının pek çok farklı nedeni bulunmaktadır. Her şeyden önce doğalgaz güvenli bir yakıt olarak dikkatleri üzerine çekmektedir. Tam da bu noktada son zamanlarda endüstriyel alanlarda doğalgazın etkili bir düzeyde tercih edildiğini rahatlıkla ifade edebiliriz.

Konutlarda Doğalgaz Neden Avantajlıdır?

Profesyoneller tarafından kapsamlı bakım ve düzenli güvenlik kontrolleri gerektiren propan ve elektrik gibi diğer kaynaklara kıyasla doğal gazın evde kullanımı son derece güvenlidir. Aslında, son zamanlarda yapılan araştırmalara göre, doğal gaz, evinize yakıt sağlamanın en güvenli yoludur. Çünkü diğer yakıtların yandığında yaptığı gibi zehirli duman veya duman salmaz ve kıvılcım veya kıvılcım oluşmaz. Fırınlar veya su ısıtıcıları gibi doğal gazlı aletleri kullanırken ortaya çıkan alevler kıvılcım oluşturmadıklarından tam olarak güvenli bir kullanım özelliğinden söz edebiliyoruz.

Konutlarda Doğalgaz Neden Avantajlıdır?

Endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır? Doğalgaz sadece endüstriyel alanlarda değil, konutlarda da avantajlıdır. Her şeyden önce doğalgaz ekonomiktir.  Doğal gaz sadece güvenli ve güvenilir bir güç kaynağı sağlamakla kalmaz; aynı zamanda propan ve elektrik gibi diğer yakıt türlerine göre önemli ölçüde maliyet tasarrufu sağlar. Çünkü bunlardan daha ucuzdur.

Doğal gaz, dünyada en popüler ve yaygın olarak kullanılan yakıttır. Onlarca yıldır kullanılmaktadır ve oldukça verimli, kullanışlı ve uygun maliyetli bir enerji kaynağı olduğu kanıtlanmıştır. Doğal gazın diğer yakıtlara veya enerji kaynaklarına tercih edilmesinin birkaç nedeni vardır.  Doğal gaz, diğer yakıt türleri kadar hızlı yanmadığından son derece güvenlidir. Bu, kalorifer veya kazan sisteminizde bir sorun olması durumunda evinizde yangın veya patlama olmayacağı anlamına gelir.

Konutlarda Doğalgaz Neden Avantajlıdır?

Karbon monoksit zehirlenmesi riski de çok düşüktür, bu da evinizdeki herhangi bir odada güvenle kullanılmasını sağlar. Doğalgaz kullandığınızda, cildinizde oluşan dumandan veya yanıklardan uyanma endişesi duymadan uyuyabilir! Tek yapmanız gereken havalandırma için ara sıra pencerenizi açmaktır. Doğal gazın zamanla bozulmasına neden olabilecek hiçbir kimyasal içermediği için raf ömrü uzun değildir.  Böylece Endüstriyel doğalgaz tesisatı nasıl yapılmalıdır? Sorusuna kapsamlı bir şekilde yanıt vermiş olduk!

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hemen Arayın